Syskonmatch

Jag har länge tänkt sy något som gör att bröderna matchar. Den äldste är fem år äldre än tvåan, som i sin tur är 2,5 år äldre än lille mini. Därför är det av naturliga skäl enklast att matcha de yngsta, som inte har så stora krav på färger eller mönster.

Mellan (3 år) fick välja tyg. Det blev “hjärtor” och jag valde röd-vit-randiga ärmar till. Det var inte svårt att få Mellan att gå med på ränder, för det är ju piratränder.  De är ljuvliga, både tygerna, kläderna och mina pojkar förstås. 🙂

Tyg: Turkos jersey med hjärtan från Mjuka tyger, röd-vit-randig jersey från JNY och röd interlock till kantband från JNY.
Mönster: Ottobre 4/2004, strl 104 (bredd strl 98).

Tyg: Turkos jersey med hjärtan från Mjuka tyger, röd-vit-randig jersey från JNY och röd interlock till kantband från JNY.
Mönster: Ett provmönster som jag fått ifrån Therese, strl 68. Jag satte bara två knappar i grenen, mer kändes överflödigt.

Jag gillade att bodyn inte var så bred mellan benen som många bodies är. Och så gillar jag att storleken precis passade. Jag fick mönstret för ett tag sedan, men sen har sommaren bestått av så mycket mer än att sy så den blev ju aldrig riktigt klar. Jag var lite nervös att storleken inte skulle räcka till, men det gjorde den precis. Den ligger i tvätt nu, för efter att Mini har “army-ålat” på golvet hela dagen, så ser den ut därefter. Jag borde sy en body i microfiber, så han kan åla runt och damma. Eller så får han lära sig att krypa på knäna. 🙂

2 Comments to “Syskonmatch”

  1. Ulrika says:

    Å, när jag ser alla dina fina kläder, Elin, då hoppas jag verkligen att vi får en liten till. Räkna med en beställning om den dagen kommer.

  2. […] från Jofotex och röd interlock till kanterna från JNY. Jag har använt samma mönster som till den här, men i strl […]

Leave a Reply

(required)

(required)