Sköldisar till lillkusinen

Pojkarna fick en kusin för snart tre veckor sedan. Hon föddes två månader för tidigt och är såklart väldigt liten. Förra lördagen fick vi äran att hälsa på. På neo brukar man inte använda så mycket kläder, eftersom man vill efterlikna livet i magen så mycket som möjligt och dessutom är många barn uppkopplade med övervakningssladdar, som gör det svårt att ha kläder. De små är ju dessutom känsliga och ska inte ha skavande sömmare eller annt som sitter mot huden. Men vi ville ju såklart ha med något till lilla T. En filt fick det  bli, för filtar behövs alltid och kan användas jämt. Dessutom behöver de små ha mössa länge för att inte tappa värme, så det blev en matchande dito.

Tyg: Single jersey från Mina små (som tyvärr inte finns längre) och brun velour från SoS. En varm sida och en sval. Mössan är sydd i dubbel jersey.
Mönster: Egna. Filten är ca 80 * 65 cm och mössan har strl 28-30.

Jag sydde filten på enklaste sätt genom att overlocka ihop lagren, istället för att sy kantband. Jag valde turkos tråd för att få den kontrasteffekt jag gillar så mycket.

Mössan alltså. Den är så pluttig.

Lilla T är en stark och tuff tjej som redan har fått åka hem från sjukhuset. Så snart måste MOEdesign rycka ut och sy lite pluttkläder! 🙂

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)