Ränder

Jag sydde en overall till minstingen Vilmer för några veckor sen. Tyvärr blev den i minsta laget, så jag måste sy nytt igen. Jag gjorde också några upptäckter och lärdomar, som jag tar med mig in i kommande projekt.

SONY DSC

Mönstret var det inget fel på, men den blev som sagt en storlek för liten. Innan jag började jämförde jag mönstret med en pyjamas och tyckte det skulle bli lagom, men tydligen inte. :-/ Blixtlåset skulle gärna fått vara lite längre, men jag tog ett som fanns hemma istället för att köpa nytt, så då fick det bli såhär.

Tyg: Blå-/vitranding jersey från Ohlssons och röd-/vitranding jersey från JNY. Marinblå mudd från Jofotex. Blixtlåset hade jag i en låda sedan länge och minns inte varifrån det kommer.
Mönster: Ottobre 6/2012, strl 74.

Ottobre brukar ha ganska stora storlekar och vår plutt är bara 76 cm lång, så jag trodde 74 skulle bli bra. Men tji fick jag. 😉

 SONY DSC

Detaljerna blev jag annars väldigt nöjd med, så det är en jättefin overall. Nedstickade sömmar och infodring vid blixtlåset. Själva dragkedjan blev inte helt perfekt, eller snarare matchningen i ränderna. Det gled lite när jag sydde.

SONY DSC

Tyvärr skavde änden på blixtlåset lite på halsen, så jag fick sy dit en liten skyddsflärp i efterhand. Det var för tjockt för att sy på maskinen, så jag fick sy för hand. Inte lika snyggt, men den gick i alla fall att använda. Nästa gång ska jag tänka på att sy in den direkt, i samband med blixtlåset, så kommer det bli snyggare. SONY DSC

Det är en rymlig och mysig modell, men som ni ser blev den lite kort i ärmarna och även något nertill.  130223 v i overall bak

130223 v i overall

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)