En till!

Nu är jag igång, jajamen!

Idag hann jag sy ännu en tygblöja, där jag utgick ifrån samma mönster som den förra. Nu kunde jag knappa den innan jag sydde ihop och visst var det enklare, men den här tången (för KAM-knappar) är helt klart mer svårhanterlig än Prymtången, där knappdelarna sitter stilla. Nåja, knapparna är fina och jag kan stå ut. 🙂

:: Orange pocket ::

Jag sydde pocketöppningen (där man stoppar i inlägget) lite annorlunda den här gången, ungefär som en vanlig ficköppning mitt i ett tyg. För att få öppningen att hålla ihop sydde jag i lastin på insidan, men det blev inte alls bra. Den töjde sig på något sätt eller jag vet inte riktigt vad som gick fel. Så efter tvätt och tumling (för att täta PUL-en) så knappade jag dit en knapp. Det blev riktigt bra till sist.

Material: Orange PUL-polyester (PUL står för polyuretanlaminering, tyget är fukttätt, men andas), naturfärgad ekologisk bambuvelour. Båda tygerna kommer från Baby Heaven. KAM-knappar och MOE-märke på baken.
Mönster: Samma som förra blöjan, Darling diapers. Strl M.

Jag sydde lite annorlunda den här gången. Hela blöjan sydde jag ihop på overlocken, vilket underlättade mycket. Velour är rätt svårt att sy i med raksöm och min gamla Bettan kan man inte reglera pressarfotstryck på, så det var mycket smidigare med overlocken, för att slippa få bubblor eller att velouren drog sig. Jag tycker också att benresåren blev bättre den här gången. Den här varianten kallas inrullad resår, när man syr resåren på PUL-tyget som är lite större än fodertyget och då rullar PUL-en in sig, som ett extra läckageskydd.

Det var massor av strul idag när jag fäste de blå knapparna. Tre hattar gick sönder och två knappar lossnade! Vet inte vad som blev fel.

Imorn får jag förhoppningsvis en laddning tyger, så helgen kan gå åt till att sy lite mer pockets. Det är så roligt att dagis gillar tygisarna och vi vill göra det så enkelt som möjligt för dem att hantera dem. En av personalen hade till och med haft tygisar en period på sin dotter. Hur som helst blir det lite (eller mycket?) sytid i helgen hoppas jag.

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)