En ny pocketblöja

Äntligen blev det en ny pocketblöja sydd! Det var på tiden.

:: Pocketblöja ::

Tyg: Brun PUL-polyester och ljustblå microfleece på insidan (filten Irma från IKEA)
Mönster: Utgick från Darling diapers, men ändrade i det. Tex ville jag sy resårkanal den här gången, så jag justerade en del.
Strl: M (den ser aningens kort ut, så jag måste börja sy L eller åtminstone förlänga mönstren lite. Lillebror är ju en smalis.)

Testade också en ny sorts pocketöppning, en slags omlottöppning. Den blev i stort sett bra, men något trång. Nästa gång ska jag sätta den ännu närmare framkanten och göra överlappet lite mindre. Tur att fleecen är rätt medgörlig och inte så stum. Jag valde ockås att sy en stickning runt nästan hela blöjan, i samband med att jag stickade resårkanalerna. Det blev både snyggt och gjorde bla att hela blöjan kändes tunnare och nättare, i synnerhet tabbarna där knapparna sitter.

Jag har problem med KAM-knapparna. Hattarna spricker när jag sätter fast knapparna och flera knappar har lossnat eller gått sönder. Är det sånt som händer eller är det fel på min tång?

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)