Nystart

Tänk, jag tog semester. Från allt vad pyssel heter. Jag har knappt scrappat eller sytt under hela sommaren. Men det hör väl till. Jag har knappast legat på latsidan. Vi har fixat i trädgården, planterat, skördat och kokat saft, sylt och frusit in. Snart är det dags för äpplen.

Men så kommer kallare dagar, mer tid inomhus och regn. Plötsligt vaknade suget efter pyssel igen.

Just nu har syr jag:
– klänningar (som alldeles snart är klara)
– åkpåse
– presenter (därav lite hemligt)
– lite andra småsaker

Jag stickar också på en liten grön babykofta i M&K Eco babyull, som någon liten kanske kan få användning för i vinter. Dessutom tänker jag (hoppas verkligen att jag hinner!) delta i projektet “Värma Liten”, som hjälper små nyfödda i Kongo-Kinshasa.

Vill du sticka en enkel hjälmmössa? Här är en beskrivning:

Lägg upp 28 maskor och sticka 27 av dem. Öka 1 maska genom att sticka sista maskan två gånger, 1 maska i vardera mask-båge. Nästa varv: Sticka tills 3 maskor återstår, sticka ihop 2 maskor, sista maskan rät. Detta är de två sorters varv som hela mössan består av.

Första partiet: Sticka sammanlagt 28 varv, alltså 14 ökningar och 14 hoptagningar.

Andra partiet: Sticka lika många varv som i första partiet, men minska i den sida som du ökade i förut och öka i den sida som du minskade

Tredje partiet (snibben mitt fram): Sticka 14 varv, öka respektive minska som i första partiet.

Fjärde partiet (andra delen av snibben mitt fram): Sticka 14 varv, öka respektive minska som i andra partiet.

Femte partiet: Sticka som första partiet.

Sjätte partiet: Sticka som andra partiet.

Sy ihop först uppläggnings- och avmaskningsvarvet och sedan flikarna upptill på mössan. Gör två snoddar till knytband.

Just ja, nya mössor behövs säkert nu också. Det blev ju liksom höst. Barnen har börjat på fritids och förskola igen och helt plötsligt inser man att de har vuxit flera centimeter under sommarlovet. 🙂 Välkommen tillbaka till en ny, pysslig höst med MOEdesign!

One Comments to “Nystart”

  1. […] Ull superwash från garnkorgen här hemma, vet inte märke. Mönster: Eget, det som finns här. Strl är lite stor kanske, men den funkar på en nyfödd och eftersom ullen är väldigt töjbar […]

Leave a Reply

(required)

(required)