Små mössor

Jag nämnde ju tidigare att jag stickade en mössa till insamlingen “Värma Liten” och idag gjorde jag klart den. Jag tycker att även små bebisar i Afrika ska få fina mössor så därför virkade jag en kant på hjälmen och gjorde knytband i samma färg.

Garn: Ull superwash från garnkorgen här hemma, vet inte märke.
Mönster: Eget, det som finns här. Strl är lite stor kanske, men den funkar på en nyfödd och eftersom ullen är väldigt töjbar och elastisk, så passar mössan länge. Min lille A (som är 2) kunde trä den på huvudet, men då var den verkligen max utdragen åt alla håll. 🙂

Jag har sytt en del de senaste dagarna och när jag ändå sydde andra kantband, så passade jag på att sy färdigt den här lilla babyhjälmen. Den tillhör en lite grupp babyhjälmar som är ett försöksprojekt, så den är verkligen inte helt perfekt, men den funkar och den värmer som den ska. Lite krångel i någon söm gör estetisk skillnad. Jag kanske skickar med den till mössinsamlingen också, så blir den använd i alla fall.

Tyg: Rosa med moln från JNY, vit interlock till kantband från JNY.
Mönster: Eget, strl pytteliten nyfödd.

One Comments to “Små mössor”

  1. Annette says:

    Åh, de är ju för söta!!

Leave a Reply

(required)

(required)