Klänningar

Jag har sytt två klänningar till två söta tjejer. De är systrar och deras mamma var här och valde tyger för ett tag sedan.

:: Storasysters ::

Tyg: Pippimönstrad jersey från Lilofant, vit och röd interlock från JNY.
Mönster: Meedoms form 1, strl 110.

:: Lillasysters ::

Tyg: Grönt med flodhästar från Jofotex, grön jersey och vit interlock från JNY.
Mönster: Eget, strl 80

Lillasysters klänning sydde jag med knäppning på ena axeln, för lättare av- och påklädning. Satte i Prymknappar med kappa, för jag tycker de är finare på ett sånt här plagg.

Båda klänningarna är rätt stora, både i storleken och till tjejerna. Men de är av en bra modell som går att växa i och kommer säkert kunna användas i ett par år. De är rätt vida i ärmarna, så de kan passa som tunika när de blir för korta för att vara klänningar. Jag har haft lyckan att få se dem påklädda och de var hur fina som helst! 🙂

Dagens OBS: Klänningarna är inte sneda, det var jag som stod snett när jag fotade dem. 🙂

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)