Joggingbyxa med ficka

Idag blev jag sugen på att sy ett par joggingbyxor med ficka. Och så fick det bli. Vad mycket roligare sömnaden blir när man får klura på detaljer! 🙂

Tyg: Svart joggingtyg från SoS, senapsgul mudd från Mjuka tyger och djungeljersy från JNY.
Mönster: Omritat Meedeom, strl 92.
Övrigt: Sydde först fast kantbandet med overlocken och sen valde jag faktiskt att sy sticksömmen med vanlig raksöm. Orkade främst inte trä om maskinen till täcksöm och så var det ju bara en kort bit. Dessutom kändes det inte så farligt om bandet skulle bli lite hårt, eftersom det inte var en halsringning, utan bara en ficka. Men det blev riktigt bra! Jag sträckte lagom när jag sydde, så ficköppningen har den stretch den behöver.

Den lilla giraffen har jag köpt på Furulunds. Vi gillar giraffer, särskilt Lille A, som byxorna är till.

Fickan har joggingtyg mot utsidan och djungeltyg mot insidan, som en extra kul detalj. Den är sydd med en hel fickpåse på insidan och LilleA testade direkt att stoppa saker i den. Tyget ser lite knöligt ut på bilden, men när byxorna är på och resåren i mudden töjs ut lite så rättar den till sig.

I midjemudden har jag även trätt in 2 cm-resår, så att den ska hålla sig. Just den här mudden har tendens till att bli lite slapp efter ett tag annars.

Byxorna blev så poppis att Storebror ville ha ett par han med. Men jag har inte tillräckligt med svart joggingtyg, så han får ett par turkos istället. Fodertyget till fickan får han välja själv, men jag tror att rött med stjärnor från JNY kan vara riktigt snyggt till turkos.

På tal om slapp resår har jag även gjort en del nyttosömnad åt Storebror idag. Jag bytte resår i ett par pyjamasbyxor (MOE-sydda såklart) och jag flyttade en knapp på en skjorta som hade tappat en.

One Comments to “Joggingbyxa med ficka”

  1. Mia says:

    Tusen tack för ett jättefin hemlis paket. Fin fina handledsvärmare som jag gärna tar emot mönstret på. Tjejerna gillar dem också, så jag kanske får göra ett försök att sticka till dem:) Pannbanden är provade och gillas och pysslet gick hem hos de pyssel älskande barnen och mamman.

Leave a Reply

(required)

(required)