Pippi på Pippi

Vår lillkille har fått pippi på Pippi. Han sjunger “Här kommer Pippi Långstrump” och springer runt med Pippiperuk på huvudet och mjukisapan Herr Nilsson i handen. Det har hållt i sig i några veckor och vi har fått veta att barne på dagis pratade så mycket om Pippi, så de valde att jobba med Pippitema. För ett par veckor sedan sydde jag en mössa åt honom i det marinblå Pippimönstrade tyget från Lilofant och han älskar den. Så när jag visade honom det vita tyget blev han eld och lågor. Idag var det dags för fotografering på dagis och igår kom jag till skott och sydde en riktig Pippitröja åt honom. Pippi har ju en stickad variant och för några år sedan stickade jag en till Storebror. Den är snart lagom att ta fram och jag vet en som kommer att bli glad. 🙂


Tyg: Jersey från Lilofant och brun interlock till halskanten från JNY.
Mönster: Omritat Meedom, strl 92. Den är dock stor, som ofta när man utgår ifrån Meedoms mönster.
Övrigt: Glömde sy i storlekslapp, men det får gå ändå.

Jag stickade ner sömsmånerna med trippeltäcksömmen och röd kontrastfull tråd. Däremot sydde jag fållarna nertill och i ärmarna med vit tråd, för att inte störa ränderna i tyget med sömmar. Nu hamnade fållarna på det vita i tyget, så de syns inte alls. Kantbandet i halsen är brunt och det blev riktigt bra. Först funderade jag på att sy bruna kontastsömmar, men jag gillar att de är röda och att jag fick in flera färger.

Lillebror grät ikväll när vi hade tagit av tröjan och ville ta på sig den igen, “min pippitöja!” Det är det bästa betyg man kan få. 🙂

2 Comments to “Pippi på Pippi”

  1. […] upp mer pippimönstrad trikå och jag lär ju köpa på mig ett par meter då, för snart är Pippitröjan helt utsliten. Mer använt plagg har jag aldrig sett. Så fort den blir smutsig ser Axel till att […]

  2. […] kväll satte jag mig och sydde en dagisfototröja. Förra året slet jag med Pippitröjan. Den blev så otroligt populär. Det är fortfarande den absoluta favorittröjan. Vi får se om […]

Leave a Reply

(required)

(required)