Plutteminisytt

Nu var det längesedan jag uppdaterad här. Men det innebär inte att jag inget har gjort sedan sist. Visst har jag varit rätt trött och skruttig, men lite sytt och annat pysslat har jag ändå orkat med.

Ett par små, små babybyxor till min kusins lilla son. Min mamma bad mig sy dessa, som skulle matcha resten av hennes present.

Tyg: Blå interlock med valar och vit mudd, båda från SoS.
Mönster: Eget, strl 56.

Självklart ville även jag sy något till lille kusinbarnet, så det fick bli något att ha på sig utomhus.

Jag sydde en helt ny sorts mössa, med en liten “antenn” på och ett par fleecfodrade vantar. Det var första gången jag vändsydde vantar, så att sömmen inte skaver mot handleden. Det kommer jag att fortsätta göra när jag syr vantar. Det är både snyggare och bekvämare att ha på sig än med synlig söm. Dessutom är det krångligt att sy dit mudden genom alla lager av vanttyget, så det här sättet är bättre på alla sätt!

Tyg: Turkos jersey med flodhästar från Jofotex och vit mudd från SoS.
Mönster: Eget på båda, strl nyfödd.

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)