Layouterna från julmyset i lördags

I lördags var jag iväg till Övergran på Scrapgalens julmys och fick en hel del gjort. Men framför allt hade jag en jätterolig dag och fick möta en massa andra glada scrappande vänner. Vi hade en del utmaningar vi fick delta i om vi ville och jag var med i några av dem. Utmaningar är så bra för att komma igång, när man helst bara vill sitta och prata och titta på vad alla andra gör. 🙂

Eftersom jag inte hunnit med att framkalla nya bilder så fick jag hålla till godo med de som fanns hemma och ibland är det väl bra att beta av den högen också. Men vissa av fotona är riktigt gamla och svåra att scrappa. Det är naturligtvis lättare att scrappa bilder som är vackra och vältagna, men ibland är det ju så att man måste fånga varadgen och då hinner man inte med att redigera bort störande moment i bakgrunden till exempel. Det är ju det som är livet, som är så värt att bevara. Så ibland får man ta sig tid att skapa även med de där fotona som inte är så fantastiska. Det är ju oftast de som bär på en minnesvärd historia.

Skissen

Jag gjorde ett bidrag till skissutmaningen med riktigt gamla foton, från 2005. Vår Store A hade en period när han prova skor och det hade jag fått med på flera bilder. Alla som kom hem till oss fick räkna med att han tog en provtur i deras skor.

Scrap-bingo

Utifrån en binogbricka med scrap-ord fick man välja en rad och sen scrappa en sida. Alla fem orden som stod med i den raden man valt var tvunget att vara med på layouten. Mina ord var vitt, Ordet “jul”, bling, knappar och flera foton. Också en sida med äldre foton, från julen 2004.

Jultag

I lite halvt panik bestämde vi oss för att “visst hinner vi scrappa ihop en jultag på en kvart” och det gjorde vi, både jag och I-M som var med. Kanske inte den vackraste i världen, men oj så kul vi hade när vi stämplade och glittrade och det låg saker högt och lågt. Egentligen var det nog jag som bestämde att jag skulle hinna och I-M ville inte vara sämre, så hon hängde på. Det var en kvart kvar tills bidragen skulle lämnas in… 🙂

Resten av kvällen var tempot lite lugnare. Jag hade deltagit i en minikurs om “klet och kladd”-produkter och gjorde en fin bakgrund till en sida med en massa gesso, modelling paste, mistfärger och stencils. Det kommer säkert en sida med den bakgrunden här framöver.

Här är sista sidan jag hann göra och den är inte heller med särskilt fantastiska foton. Men ändå så viktiga. Det var första fotot på mig, min man och lillebror när han föddes. En barnmorska på förlossningen tog bilden på oss tre och den är så otroligt värdefull trots att vi blänker av blixten och är röda och allmänt småsuddiga. Bilden på tavlan föreställer tavlan där alla nyblivna föräldrar får sätta upp en nål för sitt eller sina barn på rätt datum. Vi har ett liknande foto från Storebrors födelse. Här har jag testat att stämpla med min nya “bubbelplast-stämpel”, som jag köpte hos Scrapgalen under träffen. Det är en clear stamp, som jag färgade med akrylfärg (dabbers faktiskt) och det blev bra. Jag gillade inte dabbers när de var aktuella för några år sen, men vi får se om jag vågar mig på att testa dem igen nu när de kommit tillbaka. Jag fick låna den här färgen av en annan tjej som just köpte en vit dabbers-flaska.

Hur som helst hade vi en kanondag och kväll och kom inte hem förrän sent. Det kanske var min sista större scrapträff på ett tag, så jag passade på att maxa dagen! 🙂

One Comments to “Layouterna från julmyset i lördags”

  1. Heléne says:

    Men åh så mkt du fick gjort!!! Fina saker, Elin!!!

Leave a Reply

(required)

(required)