MOEdesign

här skapar jag

Sommarklänningar

Jag älskar att sy klänningar. Kanske för att jag inte gör det så ofta? Eller kanske för att jag själv älskar att ha klänning? Jag tror jag måste prova att sy till mig själv snart.

Fick en rolig beställning för ett par månader sen. Två små klänningar till lilla G skulle jag sy.

Tyg: Klöverinterlock från Deerdot, hjärtjersey från Liandlo och vit interlock till kanterna från JNY.
Mönster: Eget, strl 62.

Jag älskar den här modellen. Den är kort och funkar toppen att ha en body och/eller strumpbyxor eller leggings till om det är för kallt att bara ha klänningen. Perfekt den här sommaren alltså! 😉 Det är synd att jag inte har någon liten modell eller provdocka att fota den på, för den gör sig bäst påklädd såklart. Jag tror jag ska fota klänningar hängades på galge i alla fall, så man kan se hur fint de faller.

Sydde återigen min vanliga halsomlottringning med knäppning och det enda som stör mig lite är att jag inte hade vita ringar till knapparna.

Små åkpåsar

Innan Vilmer föddes hade jag planer på att sy en lite mindre åkpåse än de jag brukar. Så frågade min kusin om jag kunde sy en till hennes nyfödde son också, så då passade jag på att sy både på en gång. Jag ritade upp ett mindre mönster än det jag brukar sy av, efter att ha tagit mått på liggdelen till vagnen. Eftersom inte småbebisar brukar ha skor på så skippade jag dubbelt delbara och vändbara blixtlås, men valde ändå att sy med dubbla dragkedjor, eftersom jag tycker det är smidigt att kunna öppna på båda sidorna. Sen var det bara det roliga kvar, att sy!

Den med turkos insida är till lille kusinbarnet P och den med petrolfärgad insida är till vår Vilmer.

 Den passade perfekt i liggdelen och det ser jättegosigt ut. Med facit i hand kan jag tala om att den är perfekt att sova i också, enligt Vilmer.

Tyg: Polarfleece från SoS
Mönster: Eget.
Den är i princip likadan som den större modell jag brukar sy, med dragsko i toppen och helt vändbar om man vill.

Jag frågade min kusin om jag skulle sy hål för selen i den, även fast den är lite liten för att ha som åkpåse i sittdelen när barnen blir större. Hon ville gärna det, eftersom man då kan ha underdelen som sittdyna i vagnen när det är lite kallt. Då fick jag en idé! Varför inte sy hål även för babyskyddets sele? Sagt och gjort, det slutade med hål för babyskyddet också och i vår åkpåse gjorde jag bara hål för bilstolen.

Det visade sig att måttet på åkpåsen stämde bra med storleken på babyskyddet också och nu fick åkpåsen ännu ett användningsområde. *gillar* Det är verkligen hur smidigt som helst att kunna spänna fast bebisen ordentligt och sen bara stänga åkpåsen efteråt, istället för att knöla på en tjock overall. Vår Vilmer är ju dessutom så liten att han inte har varken armar eller ben i overallens ärmar och ben, vilket gör det supersvårt att spänna fast honom säkert. Men med åkpåsen behövs ju ingen overall. En tröja om det är kallt och mössa och vantar förstås. Vi har redan använt vår påse flera gånger, både i vagnen och i babyskyddet.

MOE goes shabby chic

Igår var jag på en kursdag med Scrapgalen, tillsammans med I-M. Vi fick gå två kurser och den första var att skapa som Willea. Väldigt shabby chic, väldigt o-MOE. Men det funkade. Det är roligt att utmana sig själv och skapa på ett sätt man inte brukar och med de tydliga instruktionerna vi fick så var det inte svårt heller. Men jag tror inte att det kommer bli så många fler liknande sidor från mig. Jag gillar ju färg och kontraster och har svårt för murrigt.

Här är jag!

Idag bjuder jag på mig själv, eller i alla fall en bild på mig själv. 🙂

:: Stickad sjalkrage ::

Den är mosstickad som en jättelång sjal, ihopsydd. Det går att ha den som en lång, rund sjal eller som här: virad två varv.

Garn: Drops Alpacka boucle, så otroligt mysigt och fluffigt så jag vill sticka allt i det!
Mönster: Utgick ifrån ett mönster från Yll och Tyll, men ändrade lite i det så det skulle bli lättare att sticka moss.

Bouclégarnet gör tyvärr att inte mossmönstret framträder så bra, men det gjorde i alla fall stickandet lite roligare. Jag kommer säkert att sticka flera, liknande sjalkragar, kanske med pärlor i? Eller med något roligt effektgarn? Vad skulle du vilja ha?