MOEdesign

här skapar jag

Instagram

Jag hoppas att jag kan inspirera, även om jag inte har hunnit med att vara så aktiv här på MOEdesign.se. Jag önskar det fanns mer tid till sidan också, men det är ju trots allt det kreativa skapandet som uppfyller min mesta tid.

MOEdesign finns ju på Facebook. Följ gärna!

moedesign.se finns nu också på Instagram. Följ gärna!

Du som har ett MOEdesign-plagg eller annan fin inspiration med anknytning, ladda gärna upp dem på Instagram och FB. Och glöm inte att tagga dina bilder #moedesign och @moedesign.se om du är på Insta, så alla som följer kan få se!

2014

2014 har just börjat och jag ser det som en chans till nystart även här. Det har inte blivit mycket bloggat det senaste halvåret, men det finns så mycket att skriva om och visa upp.

Det största som hände för oss under 2013 var att vi flyttade till ett nytt hus. Ja, inte nytt som i nybyggt utan nytt för oss. Det är en vit tegelvilla från 1970, som passar vår ganska rena retrostil. Ett bra, funktionellt hus utan krusiduller helt enkelt. Efter drygt två månader i huset har vi lyckats få till det riktigt bra. Men visst kommer vi göra fler förändringar framöver.

Vi har fått till en riktigt bra arbetshörna också och även om den inte är så stor så är den redan bättre än de möjligheter vi hade i radhuset vi bodde i innan.

Jag har så smått börjat sy igen (med en ny hushållsmaskin, Easy Jeans 22) och än så länge är vi bra kompisar. Vi har nu sytt gardiner, haklappar och en sittdyna tillsammans. Snart ska vi prova att sy ett vindskydd till barnvagnen.

Men hur roligt är ett inlägg utan bilder egentligen? Här kommer några. (Ursäkta kvalitéten, men för att skynda på laddar jag bara upp mobilbilder idag)

Vi har firat dubbel födelsedag här hemma under julledigheten. Både maken och minstebror fyller år på annandag jul. Fina paket måste det ju vara så klart.

20140105-121717.jpg

Minstebror är mycket förtjust i Babblarna, vilket resulterade i att jag skapade en Babblarna-tårta till 2-åringen.

20140105-121753.jpg

En virkad lussekatt. Kalorisnålt i alla fall. Virkad i gult bomullsgarn efter eget mönster. Inte så svårt egentligen: Virka en lång tub i önskad omkrets och längd. Fyll med vadd och sy ihop. Virka två russin och sy fast. Klart.

20140105-121814.jpg

Och till sist några av alla ugglor vi har här hemma. De här söta ljuslyktorna står på pianot i vardagsrummet.

20140105-121553.jpg

Pysselrum

Internet är väl fantastiskt när det kommer till inspiration. Google, bloggar, forum, hemsidor, Pinterest, instagram och Facebook! Vi har lite trångt i vårt hus och snart är jag utan pysselrum. Men nån gång ska jag ha ett sånt där härligt, ljust rum där inspirationen bara flödar. Där ska allt få plats, scrapgrejer, symaskiner, mönster, album, garn, stoppning, trådrullar, färger, tyger – och massor av skaparlust förstås!

 

pysselrum google1

Bilderna kommer från google.se

pysselrum google2

Och just ja, glöm inte att kolla in #moedesign nästa gång du kikar in på Instagram. 🙂 Ha en mysig kväll!

Gillar ni Molo?

Här är tydligen vad som gäller i höst hos Molo.


Och här är ett av tygerna som landade hemma hos mig idag. Vem som plagierar vem har jag ingen aning om, men efter några år i tygbranschen så har jag lärt mig att det sker åt alla håll.

Jersey med fototryck. Det ska bli spännande att se vad jag skan åstadkomma med det. Dessutom fick jag hem en härlig viscosjersey som jag ska sy något till mig själv i. Otroligt mjuk och får fint fall i en tunika eller klänning.

Tävla med MOEdesign!

Nu är det äntligen dags för tävling! Jag hade ju lovat att den skulle komma redan förra veckan, men det verkliga livet (jo, det finns faktiskt ett sånt) tog lite mer tid än jag hade trott.

MOEdesign finns numera på Facebook. In på sidan och trycka på “gilla” vettja, så vi blir många följare! 🙂 Du får självklart också dela sidan och sprida tävlingen så mycket du vill.

Kommentera detta inlägg och gissa hur många gillare MOEdesign kommer att ha på Facebook om en vecka 27/9 kl 22, så kan du vinna en mössa lagom till höstkylan kommer. Du kan tävla fram till och med 25/9 kl 23.59. Vinnaren väljer tyg och storlek. Då kan du till exempel välja en sån här:

Tyg: Skyar (ekologisk jersey) från Znok design.
Mönster: Eget, strl 56-58.

Äntligen fick jag en egen mössa. Har jämt bara sytt åt andra, men glömt bort mig själv. Och dessutom bjuder jag på en bild på mig själv. Hej hej!

Och glöm inte kika in här alltså:

facebook_pic_liten

Vinn namnlappar!

Här är en tävling jag absolut inte vill missa. Tävla du också, om egendesignade namnlappar till det du skapar!

Om jag vinner vill jag såklart ha min egen logga på dem, för att sprida MOEdesign på ett snyggt och proffsigt sätt.

MOEdesign har en logga!

Har ni sett hur snygg logga jag har fått?! Den här gjord av Hanna på Space Age design och den är ju hur fin som helst. Tusen tack för det fina jobbet, Hanna!

Jag håller på att beställa nya namnlappar, som kommer ha den loggan också.


Jag kan liksom inte få nog av den söta giraffen. 🙂

Omlottbody

Jag sökte efter mönster på omlottbody och hittade det här. Eftersom mönstret var i strl 62 minskade jag det till 80 och 90% när jag skrev ut. Jag är alltså inte helt säker på vilken storlek jag har sytt, men jag valde det minsta mönstret. De borde kunna motsvara strl 50 och 56, men helt säker är jag inte. De är sjukt pluttiga och jag kan inte förstå hur någon ska kunna få plats i dem.

Tyg: Gröna paraplyflygare från Lilofant, brunt med stjärnor från JNY, brun och vit interlock (kantbanden) från JNY.
Mönster: Nefertaris omlottbody, minskat på egen risk. 😉

Vem har jag då sytt dessa små sötbodys till? Jo, till en liten MOEdesign-bebis som ligger i min mage och sparkar för fullt. Jag har nått 20 graviditetsveckor och framåt nyår beräknas familjen utökas med en liten bebis. Storebror är förstås mycket förväntansfull och tycker det ska bli spännande. Lillebror bryr sig inte det minsta, men vet att det är en bebis i mammas mage. Även om bodyarna (hrm, svårt ord att böja) är lite små (kanske strl 44-50) så kommer de troligen passa en MOEdesign-bebis alldeles ypperligt. Våra pojkar har vägt 2,4 respektive 2,5 kg när de föddes, så det finns risk att även trean blir liten. Eller så är storleken så liten i 50 helt enkelt och jag har glömt bort hur små bebisar kan vara. Det blir spännande när vi plockar fram de gamla bebiskläderna och kan jämföra.

Nystart

Tänk, jag tog semester. Från allt vad pyssel heter. Jag har knappt scrappat eller sytt under hela sommaren. Men det hör väl till. Jag har knappast legat på latsidan. Vi har fixat i trädgården, planterat, skördat och kokat saft, sylt och frusit in. Snart är det dags för äpplen.

Men så kommer kallare dagar, mer tid inomhus och regn. Plötsligt vaknade suget efter pyssel igen.

Just nu har syr jag:
– klänningar (som alldeles snart är klara)
– åkpåse
– presenter (därav lite hemligt)
– lite andra småsaker

Jag stickar också på en liten grön babykofta i M&K Eco babyull, som någon liten kanske kan få användning för i vinter. Dessutom tänker jag (hoppas verkligen att jag hinner!) delta i projektet “Värma Liten”, som hjälper små nyfödda i Kongo-Kinshasa.

Vill du sticka en enkel hjälmmössa? Här är en beskrivning:

Lägg upp 28 maskor och sticka 27 av dem. Öka 1 maska genom att sticka sista maskan två gånger, 1 maska i vardera mask-båge. Nästa varv: Sticka tills 3 maskor återstår, sticka ihop 2 maskor, sista maskan rät. Detta är de två sorters varv som hela mössan består av.

Första partiet: Sticka sammanlagt 28 varv, alltså 14 ökningar och 14 hoptagningar.

Andra partiet: Sticka lika många varv som i första partiet, men minska i den sida som du ökade i förut och öka i den sida som du minskade

Tredje partiet (snibben mitt fram): Sticka 14 varv, öka respektive minska som i första partiet.

Fjärde partiet (andra delen av snibben mitt fram): Sticka 14 varv, öka respektive minska som i andra partiet.

Femte partiet: Sticka som första partiet.

Sjätte partiet: Sticka som andra partiet.

Sy ihop först uppläggnings- och avmaskningsvarvet och sedan flikarna upptill på mössan. Gör två snoddar till knytband.

Just ja, nya mössor behövs säkert nu också. Det blev ju liksom höst. Barnen har börjat på fritids och förskola igen och helt plötsligt inser man att de har vuxit flera centimeter under sommarlovet. 🙂 Välkommen tillbaka till en ny, pysslig höst med MOEdesign!

Vååååår!

Jag har sytt några nya mössor till behövande barn, mina och andras. 🙂

Tyger: Rött med elefanter från Jofotex, Moln- och stjärntyg samt det rosa från JNY.
Mönster: Mitt egna mössmönster, strl 1-2 år (de röda och blå), strl 7-10 år på stjärnmössan och den rosa.

Bilderna är klickbara för att se större.

Förresten, ni glömmer väl inte bort att det är Cyber crop på Scrappiz?

Cyber crop är en scrapträff på ett nätforum. Det annonseras ut tävlingar, där man deltar genom att ladda upp sitt bidrag i forumets galleri. Det finns många roliga utmaningar och många fina priser att vinna. CC-n håller på ända från idag till 25 april. Nästa vecka börjar en CC på Mollys också. 🙂