MOEdesign

här skapar jag

Ännu mera mössor

Här kommer mer mössor. Först en fleecefodrad toppluva i ekologisk flodhästjersey till min gudson:

Tyg: Limegrön flodhästjersey från Jofotex, microfleece från SoS.
Mönster: Eget, 2-3 år.

Det är verkligen en härligt frisk, limegrön färg på det tyget. Det lyser upp den gråaste november.

Sen har jag även sytt en hjälmmössa av ett nytt mönster jag har ritat. Själva mönstret är ok, men behöver lite finslipning. Däremot blev en söm i mössan inte som jag hade tänkt mig. Jag sydde OL-sömmarna på rätsidan, så det står ut som en rolig effekt, istället för på insidan och nedstickade med täcksöm.

Tyg: Brun molninterlock och vit interlock till kantband från JNY.
Mönster: Eget, strl 40-42.

Den här mössan blev precis som den i förra inlägget en storlek för liten för vår lilla V. Alltså finns den till salu om någon är intresserad. Den blir din för 60 kr pga att jag inte är helt nöjd med sömmen. Det är alltså bara ett estetiskt fel, pga att jag missade lite med trådspänningen. Ibland är det en liten 3,5-årig virvelvind som går in till symaskinerna och pillar lite. 😉

Liten mössa

Jag sydde en mössa till lille V från ett äldre nummer av Ottobre. Har sytt två likadana tidigare och modellen är söt. Däremot är själva syandet en rejäl tankenöt. Beskrivningarna är inte alltid helt lätta att följa och översättningen är inte heller så bra, så det händer att man får klura och fundera och ganska ofta tycker jag dessutom att beskrivningen är ologisk och så följer jag den inte. Men just den här mössan är ganska bra att försöka följa beskrivningen på, för annars blir det fel. Jag insåg det i tid, tack och lov, och hann inte börja sy. Men nålat fel hade jag.

Tyg: Turkos jersey med stjärnor från Jofotex, vit microfleece till foder från SoS, vit interlock till pannmudd och knytband.
Mönster: Ur Ottobre 6/2010, strl 40-42.

Nästa gång ska jag tänka på att kolla BVC-boken innan jag syr en mössa… V har nämligen drygt 43 cm huvudomfång och då blev ju den här mössan alldeles för liten. Så nu finns den till salu om någon är intresserad. 150 kr för en toppenmössa i strl 40-42. Maila om du är intresserad.

Pimp my ride

Visst ser det ut som en karamell? Har pimpat Buggan lite.

Tyg: Svart jersey från E-slöjd, band från Panduro.
Mönster: Eget.

Jag sydde ett bygelskydd till Bugaboon, med små pillband på. Lille V tyckte om det direkt.

Vill du beställa ett eget? Maila elin @ moedesign . se! Det kostar 150 kr inkl frakt.

Snart är det dags för tävling här på MOEdesign. Så kika snart in igen!

En singoalla

Jag har sytt min första singoallaklänning. Har velat sy så länge, men eftersom jag inte har någon dotter och inget mönster, så har det inte blivit av. Men nu gjorde jag slag i saken och ritade mig ett mönster. Den har förbättringspotential, visst, men jag är ändå nöjd för att vara min allra första.

Tyg: Klöverjersey från Liandlo
Mönster: Eget, strl 104.

Jag sydde den i trikå, men mönstret skulle nog passa sig bättre för vävda tyger, då det blev lite stort. Men helst skulle jag vilja se den på någon. Jag har allstå ingen att sätta den här på. Vill du köpa den är den din för 300 kr.

Napphållare

När jag ändå sydde lite annat med det här tyget passade jag på att sy ett par napphållare också. De blev ju hur söta som helst.

Ringen är en o-ring som är livsmedelsgodkänd, alltså är den helt ok att suga på för ett litet barn. Jag har även några andra napphållare hemma, som jag ska prova att sy med. De är precis som MAM’s napphållare och jag har flera olika färger. Ska bara hitta fina tyg att sy dem av.

Tyg: Röd vävd bomull med hjärtan från tyggömmorna här hemma. Just de här spännena fick jag i höstbytet jag var med i i höstas.
Mönster: Eget.

Vill du köpa en napphållare? De kostar 60 kr/st.

Råååsa babyset

Eftersom jag har två söner blir det inte så ofta att jag syr i rosa. Egentligen bara om någon beställer eller om jag ska ge bort. Men till partyt var jag sugen på att ha med något rosa, så då fick det bli ett litet babyset inför hösten.

:: Mössa och vantar ::

Tyg: Rosa och vitrandig jersey från SoS, vit mudd från SoS.
Mönster: Eget
Strl: 0-6 mån (mössan går bra att ha ända till ca 12 mån, första tiden uppvikt)

Om någon vill köpa det, är priset 150 kr för både mössa och vantar.

Öppna landskap

Landskapstyget från Jofotex är så underbart! Dessutom är det så lätt att variera med andra färger, här med blå moln som ärmar och röd kantning.

:: Body med kuvertöppning ::

Tyg: Landskapsinterlock från Jofotex, interlock med moln och röd interlock till kanter från JNY.
Mönster: Från Ottobre 2/2010
Strl: 80

Jag sydde dem samtidigt och den ena fick Lille A (den med molnärmar) och den andra finns fortfarande kvar, ifall någon är intresserad. Det är en rätt rymlig storlek, det finns flera cm kvar på bodyn när Lille A har den och han är snart 16 mån. Hör av dig om du vill köpa den!

Igår var jag dessutom på scrapträff med tjejerna i scrapligan igen och det var riktigt roligt att scrappa. Två layouter fick jag till och snart ska jag ta mig i kragen och scanna alla som ligger och väntar. Det var kul att få pyssla med lite annat ett tag. Snart har hantverkarna som jobbar här hemma jobbat färdigt och då ska vi äntligen röja i pysselrummet. Det är sannerligen ingen kreativ tillvaro där inne nu. Bäst jag går och syr lite! 🙂

Nya härliga moln

Sommaren är här på riktigt nu och det känns som om jag haft lite solsting vad det gäller bloggen. Ännu har jag inte börjat min semester, så tiden har helt enkelt inte räckt till. Kreativ är jag, men det blir väldigt mycket tid i trädgården så här dags på året. Jag har fått lite sytt trots värmen, några beställningar (som jag inte visar ännu, brukar alltid leverera först) och så lite till våra egna barn. När jag sydde en bunt shorts till en vän nyligen insåg jag att mina egna pojkar också behöver, så först ut är ett par små shorts till lilleman. Som ni ser har jag skaffat mig nya färger på molntygerna. Shoppa går visst bra trots värmen! 😉

:: Molnshorts ::

Tyg: Svart interlock med moln, JNY Design. Limefärgad mudd från Mjuka tyger.
Mönster: Meedom, form 1.
Strl: 80
Kommentar: En mysig modell. Valde att sätta i en bred resår i midjemudden, då en limefärgade mudden har tendens att töja lite.

:: Dregglis ::

Tyg: Turkos interlock med moln, JNY design. Baksida i vit interlock, Jofotex.
Mönster: Eget
Övrigt: Älskar kombinationen turkos/orange!

Det finns en likadan turkos dregglis till salu om någon är intresserad.

En klänning

Jag blev så sugen på att få sy en klänning, så jag gjorde ett mönster och provade lite. Den blev rätt så rak i modellen, så den går att använda länge som tunika eller längre linne när den blir för kort som klänning. Perfekt med tights till då.

Ena axeln går att öppna helt med tre tryckknappar och tyget är förstärkt i infodringen på axeln för att inte slitas sönder när man öppnar/stänger knapparna. Nederkanten slutar med en kort mudd.

Tyg: Röd interlock med elefanter från Jofotex. Vit interlock till kanterna från Jofotex.
Mönster: Eget
Övrigt: Tycker att mina kantningar börjar bli riktigt bra nu.
Note to self: Nästa gång ska jag ta ut den lite mer, så det blir mer A-linje på den.

Obs! Klänningen finns inte längre kvar “Till salu”.

Till salu

Jag syr upp en del som redan från början är tänkt att säljas, så jag funderar på att lägga till en kategori som heter Till salu. Där kan man hitta sånt som finns att köpa. Här är ett urval:

:: Dregglisar ::

60 kr/st
100/2 st

Det är inte säkert att alla färgerna på bilden finns kvar, men fråga gärna. En del finns det flera av istället. Det är fleece på baksidan av alla och de är reglerbara med tryckknappar. 

:: Mössor ::

Jag har även gjort ett mindre mönster, så nu finns mössor i strl 1-2 år och 3-6 år.
Sydda i bomull och sitter jättebra.

100 kr/st