MOEdesign

här skapar jag

Våren är här

Nejdå, jag har inte legat på latsidan bara för att det ekat här på sidan. Jag har bara inte hunnit med att fota, redigera och blogga allt som blivit gjort. Mycket pyssel och prylar har det blivit den sista tiden. Fokus nu ligger på somriga kläder och dop. Vi ska snart hålla dop för vår minsting och nu är inbjudningarna klara.

Det var kul att plocka fram scrapgrejerna igen och även om det inte blev så avancerade kort, så är de ändå hemgjorda. Och jag har scrapträff inplanerad till på tisdag, så kanske blir det mer papperspyssel här framöver?

Vår mellankille fyller 3 år om ett par veckor och han fick nyligen en ny turkos skaljacka. Då behövde han såklart en ny mössa också.

Tyg: Turkos jersey med apor/lejon från JNY.
Mönster: Eget, 3-4 år.

Den nedersta bilden ger mössan mer rättvisa, för den är så fin ihop med jackan.

Ett kort med kärlek

Jag och maken firade tio år tillsammans i veckan som gick. Då passade jag på att plocka fram scrapgrejerna. De fick dammas av lite innan jag kunde börja, men när jag väl var igång var det ju sååå kul! Jag måste verkligen ta tag i den där framkallningsmappen jag har gjort i ordning, så jag får lite nya foton att scrappa. Det brukar sätta fart på pysselsuget och inspirationen.

Hur som helst blev det ett fint kärlekskort av februarikitet från Mollys. (Jo, för jag prenumererar faktiskt fortfarande på dem, trots att jag inte scrappar något av dem… hrm.) Det kändes som bra övning inför bröllopet vi ska på i maj, att scrappa lite kärlek.

Förhoppningsvis blir det lite mer scrappat när jag kommer iväg på scrapträffarna igen, bara Vilmer går med på det.

En typisk MOE-sida

Här är en layout jag scrappade för ett tag sedan, när vi träffades med vårt mysiga scrapgäng här i stan.


Det blev lite blixtblänk i fotot, men jag hade helt enkelt inte tålamod att vänta på bättre ljus innan jag fotade den. Måste verkligen ta tag i den där framkallningsmappen och få lite nya bilder framkallade. Det vore ju skoj att hinna scrappa ultraljudsbilderna på bebisen innan h*n föds. 😉

Ikväll ska vi ha sista scrapträffen för i år och som vanligt brukar vi mysa till det lite extra inför julen. I år har vi dessutom julklappsbyte, med en scrappig julklapp såklart!

Layouterna från julmyset i lördags

I lördags var jag iväg till Övergran på Scrapgalens julmys och fick en hel del gjort. Men framför allt hade jag en jätterolig dag och fick möta en massa andra glada scrappande vänner. Vi hade en del utmaningar vi fick delta i om vi ville och jag var med i några av dem. Utmaningar är så bra för att komma igång, när man helst bara vill sitta och prata och titta på vad alla andra gör. 🙂

Eftersom jag inte hunnit med att framkalla nya bilder så fick jag hålla till godo med de som fanns hemma och ibland är det väl bra att beta av den högen också. Men vissa av fotona är riktigt gamla och svåra att scrappa. Det är naturligtvis lättare att scrappa bilder som är vackra och vältagna, men ibland är det ju så att man måste fånga varadgen och då hinner man inte med att redigera bort störande moment i bakgrunden till exempel. Det är ju det som är livet, som är så värt att bevara. Så ibland får man ta sig tid att skapa även med de där fotona som inte är så fantastiska. Det är ju oftast de som bär på en minnesvärd historia.

Skissen

Jag gjorde ett bidrag till skissutmaningen med riktigt gamla foton, från 2005. Vår Store A hade en period när han prova skor och det hade jag fått med på flera bilder. Alla som kom hem till oss fick räkna med att han tog en provtur i deras skor.

Scrap-bingo

Utifrån en binogbricka med scrap-ord fick man välja en rad och sen scrappa en sida. Alla fem orden som stod med i den raden man valt var tvunget att vara med på layouten. Mina ord var vitt, Ordet “jul”, bling, knappar och flera foton. Också en sida med äldre foton, från julen 2004.

Jultag

I lite halvt panik bestämde vi oss för att “visst hinner vi scrappa ihop en jultag på en kvart” och det gjorde vi, både jag och I-M som var med. Kanske inte den vackraste i världen, men oj så kul vi hade när vi stämplade och glittrade och det låg saker högt och lågt. Egentligen var det nog jag som bestämde att jag skulle hinna och I-M ville inte vara sämre, så hon hängde på. Det var en kvart kvar tills bidragen skulle lämnas in… 🙂

Resten av kvällen var tempot lite lugnare. Jag hade deltagit i en minikurs om “klet och kladd”-produkter och gjorde en fin bakgrund till en sida med en massa gesso, modelling paste, mistfärger och stencils. Det kommer säkert en sida med den bakgrunden här framöver.

Här är sista sidan jag hann göra och den är inte heller med särskilt fantastiska foton. Men ändå så viktiga. Det var första fotot på mig, min man och lillebror när han föddes. En barnmorska på förlossningen tog bilden på oss tre och den är så otroligt värdefull trots att vi blänker av blixten och är röda och allmänt småsuddiga. Bilden på tavlan föreställer tavlan där alla nyblivna föräldrar får sätta upp en nål för sitt eller sina barn på rätt datum. Vi har ett liknande foto från Storebrors födelse. Här har jag testat att stämpla med min nya “bubbelplast-stämpel”, som jag köpte hos Scrapgalen under träffen. Det är en clear stamp, som jag färgade med akrylfärg (dabbers faktiskt) och det blev bra. Jag gillade inte dabbers när de var aktuella för några år sen, men vi får se om jag vågar mig på att testa dem igen nu när de kommit tillbaka. Jag fick låna den här färgen av en annan tjej som just köpte en vit dabbers-flaska.

Hur som helst hade vi en kanondag och kväll och kom inte hem förrän sent. Det kanske var min sista större scrapträff på ett tag, så jag passade på att maxa dagen! 🙂

Vi firar far

Idag firar vi far.

Blommorna blev an ening tillplattade i scannern. 😉

För sena shorts och ett grattiskort

Jag började sy på ett par jeansshorts i somras åt Lille A. Men sen hände något när midjemudden skulle dit och jag la dem åt sidan. Sen låg de där lite länge… I september tog jag tag i några nyttoprojekt, bytte resårer i pyjamasar och sånt, och då passade jag på att få färdigt shortsen. Även om sommaren var slut så kommer det ju en till och i bästa fall har han inte vuxit ur dem. De ser rätt rymliga ut, så jag hoppas att de blir använda då istället.

Tyg: Gamla utslitna jeans från min garderob och röd mudd från SoS.
Mönster: Har utgått ifrån Meedoms basmönster, strl 86-92 ungefär.

De är sydda med resår i midjemudden för att hålla så bra som möjligt och när jag klippte ur de gamla jeansen valde jag att lägga mönstret över sidosömmen på jeansbenen, vilket gör att sidosömmen är kvar även på shortsen. Det är kul att ta tillvara på gamla kläder och jag har en hel hög med såna som borde kunna bli nya, roliga projekt.

Sen har jag faktiskt scrappat ett grattiskort alldeles nyligen. Det har varit lite dålig fart på scrapbookingfronten här hemma och det enda som blivit gjort den senaste tiden är det jag har åstadkommit på våra träffar vi har en gång i månaden. Jag önskar förändring på det, så jag tror det är läge för storstädning i pysselrummet. Det brukar bli lättare att komma igång när det är ordning. Jag har otroligt svårt att vara kreativ när det är stökigt runt mig. Då börjar jag på något helt annat istället, så får jag chansen att stöka till på fler ställen… haha!

Hur som helst så fyllde min mormor 85 nyligen och ville inte alls bli firad. Hon reste bort med sina döttrar istället. Men ett fint kort blir ju de flesta glada av, så ett sånt fick det i alla fall bli.

Färgerna blev lite dassiga och det är lite mer bling i hela kortet än vad som syns, men det var lite bråttom att posta det så därför hann jag bara fota det väldigt hastigt.

Höstbytet

Jag deltog i höstbytet på Hemlisbyten. Det var första gången jag var med i ett sybyte och det var jätteroligt. Jag kommer säkert vara med fler gånger.

Här är paketet jag skickade:

Min hemlisvän har tre barn och jag kunde inte välja att bara sy till ett, så då fick det bli varsitt pannband till dem. Jag la lite mer kraft i att sticka ett par handledsvärmare till mamman JuMel och så packade jag ner lite saker på temat höst, te, ljus och choklad. Ett mönster på en sydd gitarr, lila klövertyg från Liandlo och lite sybehör. Här kan du läsa vad hon tyckte om paketet.

Här är en bättre bild på handledsvärmarna. Jag har gjort mönstret själv och de är stickade i Vikings Eco Alpacka. De är helt fantastiskt mjuka och jag måste sticka till mig själv också! 🙂

Jag skickade även med ett kort och lite pysselsaker till barnen.

Sen kom mitt paket i brevlådan också! 🙂

Mössor till pojkarna med Smurf och Spindelmannen. Bebisen i magen fick en snuttefilt, mössa och vantar. Där var med lite tyg och sybehör (bla napphållare) och så gott lingonte och choklad. Tusen tack Tjohalia för det fina paketet!

Ohoj pirater!

Igår var familjen på piratkalas. Och vilket kalas sen, med ansiktsmålning och ballongfigurer.

Självklart hade vi med oss en sjörövarkort till den lille kalaspiraten!

Sjung om studentens lyckliga dar…

Ett studentkort jag har gjort till makens kusin som tog studenten igår i Göteborg.

Filurstämpeln kommer från Kortmakaren.

Swiiisch

Ännu en layout jag påbörjade under kursdagen i Övergran förra helgen. Jag passade på att göra den till Scrapgalens majutmaning.

Det blev en ganska typisk MOE-layout med mist,  halvpärlor, wellpapp, bling och lite washitejp. Jag gillar den jättemycket, men jag är ju otroligt svag för grönt också. 🙂

Framöver blir det lite mer syprojekt. Jag fick ett härligt paket från supersnabba Bibbi idag, med nya trådfärger. Jag har tidigare bara haft ett par rullar av en del färger och det har fungerat att sy täcksöm med, men nu har jag kompletterat upp så jag kan sy synliga overlock, samt tretrådig täcksöm med samma färg på alla trådar.