Elefanter till lillebror

Nu ska jag skriva om något som jag gillar väldigt mycket, nämligen att matcha tyger med varandra. Det är nästan det roligaste av hela syandet, att hitta tyger, färger och mönster som passar ihop. Den här matchningen tycker jag blev lyckad och inte kan man tro att tygerna kommer från tre olika tillverkare och är av fyra olika kvaliteter, för de passar ju väldigt bra ihop. Den är otroligt fin till ett par bruna byxor.

Tyg: Ekologisk jersey med elefanter från Jofotex, ekologisk randig jersey från Znok, brun interlock och limegrön jersey till kantbanden från JNY och Jofotex.
Mönster: Ett bodymönster jag har bytt till mig, strl 62. Det är en stor 62-a, som motsvarar en storlek större på köpeplagg. Det var egentligen lång ärm på mönstret, men jag kortade av, för att de ska vara lite svala till sommaren.

Bäst: Färgmatchningen och att passoformen blev så bra.
Sämst: Att kantbandet blev lite för smalt i grenen, så knapparna hamnade en bit in på tyget.

Det var första gången jag provade mönstret och jag blev väldigt nöjd. Jag kommer sy fler av den här modellen.

3 Comments to “Elefanter till lillebror”

  1. Hanan K says:

    Superfint, förstår att du blev nöjd!

  2. Så fin!
    Älskar också att matcha ;-)!
    /Anna

  3. […] interlock till kantband från JNY. Valinterlocken är helt ljuvligt mjuk. Mönster: Samma som till den förra bodyn, strl […]

Leave a Reply

(required)

(required)