Pirattröjan

I vår treårings liv är pirater väldigt spännande. Tror det kan ha med Pippi och de sju haven att göra. 😉

Hur som helst fick han välja tyg till en tröja för ett tag sen och valde röd- och vitrandigt. “Det blir en pirattröja, mamma.” sa han. Jahapp. Antar att det är ränderna eller nåt, för de flesta randiga plagg i garderoben funkar som piratkläder.

Tyg: Randig  jersey frånn JNY,  svart mudd från SoS.
Mönster: Omgjort Meedom, strl 98.

Jag sydde stickningen runt halsen med svart tråd och även fållarna. Kanske skulle det ha blivit finare med röd tråd till fållarna, men jag tycker inte att det gör så mycket att sömmarna syns. Färgen matchar ju kragen.

Den observanta kanske ser att det sitter en konstig namnlapp på plagget. Det är en gammal en. Jag har ju tänkt beställa lappar med MOE-loggan på länge, men har så många förslag att välja på att jag inte kan välja vilket format jag ska beställa. Det blir nog ett par olika. Men nu är det verkligen dags, för namnlappsförrådet börjar eka tomt!

Jag börjar bli sugen på att sticka och virka lite. Det var ett tag sedan nu. Men vad?

One Comments to “Pirattröjan”

  1. […] ärmar till. Det var inte svårt att få Mellan att gå med på ränder, för det är ju piratränder.  De är ljuvliga, både tygerna, kläderna och mina pojkar […]

Leave a Reply

(required)

(required)