Snygg pytteblöja

Äntligen tog jag mig i kragen och sydde klart en av blöjorna jag har haft halvsydda så länge. Jag ledsnade lite eftersom jag insåg att jag sytt lite väl små blöjor och V behöver S nu. Men en av dem klippte jag lite längre än mönstret egentligen är, så den gjorde jag klart nu och det kan han nog ha ett par veckor i alla fall. Han är rätt lång, vår lille V. Eller nja, en kurva under medel är han, men lång jämfört med hur sina bröder var vid samma ålder.

Tyg: Grön PUL från Wanoo,  coolmax till insidan från Strömming, bambufleece (till inlägget) och knappar från Babyheaven. Jag har även “fodrat” den med microfleece för att den ska hålla ännu bättre.
Mönster: Darling diapers Unlimited, strl NB (förlängd)

Den är framknäppt och känns jättemysig och skön. Och så är den ju så snygg! 🙂 Jag sydde bara ett inlägg till den, men ska nog sy ett till av en gammal rutvävd vikblöja. Eftersom vi inte kommer hinna använda den så mycket, så tänker jag inte slösa på den fina bambufleecen. Det finns tre till klippta och halvsydda blöjor i strl NB, men de får jag skicka till någon annan behövande bebis, någon nyfödd en.

Det som stör mig mest är den fruktansvärda knapptången jag har. Det är den som gör blöjsyandet lite jobbigt och motvilligt. Knapparna är svåra att få på plats rätt och de sitter inte fast som de ska. De spricker och trillar loss när man öppnar… Jag är oändligt less på den och har aldrig tyckt om den. En KAM-press står högt på önskelistan!

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)