Sittdyna till Cosmon

Jag har tänkt, klurat, läst på och funderat jättelänge. Sen började jag med att välja tyg. Och skumgummit fanns hemm sedan länge. Äntligen blev den klar!

Tyger: Turkos interlock med moln från JNY, svart lakansväv på baksidan från Ohlssons, svart trikåkantband från Bibbi.
Mönster: Eget. Började med att rita av en köpedyna, men den passade inte riktigt, så jag fick mäta och rita om.

Jag skulle verkligen inte rekommendera någon att börja sy en sittdyna i trikå. Det drar sig och är oerhört att få slätt! Nästa gång tänker jag inte göra det i alla fall. De vertikala stickningarna för att få “veck” i ryggstödet skulle jag ha sytt längre in, men den funkar nu också. Här hittade jag bra tips om att sy sittdynor.

Visst blev det stor skillnad? Vagnen blev ju mycket roligare nu, än helsvart. Nu törs jag knappt skriva att vi knappt använder den här vagnen nu, utan i princip bara den nya Buggan. Men nu kanske Buggan får konkurrens igen?!  Till vintern kommer jag köra Cosmo igen i alla fall.

2 Comments to “Sittdyna till Cosmon”

 1. Angelica says:

  Hejsan!
  Vart får man tag på skumgummi i rätt tjocklek? 🙂 svara gärna till min mail

  Mvh
  Angelica

 2. MOE says:

  Hej Angelica! Missar ofta kommentarer. Jag brukar uppmana att maila om man har frågor. Skumgummi köper jag oftast från Ohlssons tyger. /Elin

Leave a Reply

(required)

(required)