Liten mössa

Jag sydde en mössa till lille V från ett äldre nummer av Ottobre. Har sytt två likadana tidigare och modellen är söt. Däremot är själva syandet en rejäl tankenöt. Beskrivningarna är inte alltid helt lätta att följa och översättningen är inte heller så bra, så det händer att man får klura och fundera och ganska ofta tycker jag dessutom att beskrivningen är ologisk och så följer jag den inte. Men just den här mössan är ganska bra att försöka följa beskrivningen på, för annars blir det fel. Jag insåg det i tid, tack och lov, och hann inte börja sy. Men nålat fel hade jag.

Tyg: Turkos jersey med stjärnor från Jofotex, vit microfleece till foder från SoS, vit interlock till pannmudd och knytband.
Mönster: Ur Ottobre 6/2010, strl 40-42.

Nästa gång ska jag tänka på att kolla BVC-boken innan jag syr en mössa… V har nämligen drygt 43 cm huvudomfång och då blev ju den här mössan alldeles för liten. Så nu finns den till salu om någon är intresserad. 150 kr för en toppenmössa i strl 40-42. Maila om du är intresserad.

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)