Prickar

Jopp, det blev en till åkpåse innan jul. Den här är till vår egen Vilmer och det prickiga fleecetyget har nog legat sådär två år i hyllan. Nu fick det lysa upp den tråkiga, svarta vagnen. Tyvärr kom vargavinterna ungefär två dagar efter att jag sytt klart den så nu får den ligga och vänta på lite mildare väder. Men vi hann i alla fall prova den! Under tiden kör vi med Teutonias underbara dunpåse!

Jag modifierade mitt vanliga mönster lite med resår i toppsömmen på “locket” och sydde i tryckknappar i kanterna. Allt för att få den mer tight i öppningen och få lite mer sovsäckskänsla.

Det blev dubbelt delbara blixtlås på den, för det var vad jag hade hemma. Dubbelt delbart innebär att den kan öppnas både uppifrån och nerifrån. Dessutom går det att ta loss hela “locket” så att man bara har underdelen kvar, som en extra filt under barnet i vagnen tex. Självklart har den hål för vagnens fempunktssele.

Tyg: Rött fleecetyg med vita prickar från Jofotex, svart microfleece som foder från SoS. Blixtlåset kommer från SoS (överlägset billigast på just dessa blixtlås) och knappar (Camping) från Prym. Vit rundresår och snörstopp från Bibbis textil.
Mönster: Eget, stora påsen (men något ändrat mot min vanliga sybeskrivning)

Färgkombinationen med svart, vitt och rött är så klassisk och snygg, tycker jag.

2 Comments to “Prickar”

  1. Karolina says:

    Vilken fin åkpåse!! Är jätte sugen på att sy en egen till min son, skulle man kunna få ta del av ditt mönster du har använt?

  2. MOE says:

    Hej Karolina!
    Jag säljer mönstret för 100 kr inkl. frakt. Maila om du är intresserad. Med vänlig hälsning, Elin

Leave a Reply

(required)

(required)