Stickat igen

Det var längesen jag stickade, men äntligen har jag stickat igen. Jag hade ett hg Eco Alpacka liggandes i garnkorgarna (jo, jag har flera) och bestämde mig för att använda det. Jag ville göra något hyffsat lättstickat nu när det var ett tag sen.

image

Jag stickade en halskrage med knäppning, som blev jättefin till min grå ullkappa. Garnet är grovt och eftersom jag dessutom stickade på stora stickor blev den luftig. Snabbstickat ja, men tyvärr blir den ju lite gles då. Den funkade absolut bra, men kanske inte om det snålblåser. I alla fall inte med den kappan som är så öppen fram i halsen. Uppe runt själva halsen går den fint att vika dubbel och då värmer den såklart ännu bättre.

Mönstret då? Ja, jag letade och kikade och blev inspirerad. Men det slutade med att jag knåpade ihop ett eget, som kommer här:

Lägg upp 59 maskor på stickor 9.

Varv 1: 4r, 10*[1r, 4a], 1r, 4r.
Varv 2: 4r, 10*[1a, 4r], 1a, 4r.

Upprepa dessa två varv till stickningen mäter 22-23 cm.

Sticka därefter resår, 1r, 1a men fortsätt med de 4r i kanterna tills stickningen mäter ca 32-33 cm. Maska av löst.

Gör första knapphålet vid ca 16 cm och därefter med ca 6 cm mellanrum. Sticka knapphålen i kanten (i de 4 r maskorna) från rätsidan såhär:

2r, 1r, 1 öhpt (dra den andra räta maskan bakåt, över den tredje så den “trillar av” stickan) , 1 r. På nästa varv lägger du upp en ny maska över den avmaskade och får återigen fyra maskor i kanten.

Sy till sist i knappar på den andra kanten, med samma avstånd som de stickade knapphålen.

Jag virkade dessutom en picotkant längst ner för att få lite snyggare avslut.

Här finns en sida med många fina sätt att avsluta en enkel stickning.

One Comments to “Stickat igen”

  1. Tudorienne says:

    Vad du är duktig!

Leave a Reply

(required)

(required)