Fluffmössa

Det finns inga bebismössor som sitter bra, förutom hjälmmössor. För antingen åker de ner över ögonen. Eller så glider de upp över öronen. Eller så far de bara fram och tillbaka när barnet rör huvudet och hamnar helt snett och galet. Små barn justerar ju inte mössan själv heller, utan blir bara arga om de inte ser. Och det känns inte bra att ha dem sova ute i kylan om inte mössan sitter som den ska. Tur man kan sy då! 😉

I sista numret av Ottobre 2012 fanns ett mössmönster som var en fodrad hjälmmössa med stora storlekar. Det är nästan omöjligt att få tag i större storlek till hjälmar och det är inte så enkelt som man kan tro att förstora ett mindre mönster, för just en hjälmmössa är konstruerad för att sitta optimalt på ett bebishuvud och det förändras ganska mycket i form under första och andra året. Jag klippte ut mönstret, sydde ihop delarna och och provade på lillkillen helt enkelt. Mönstret funkade jättebra! När jag var säker på det så kantade jag den med kantband.

SONY DSC

Det blev en riktig gosmössa, som man skulle kunna sy dit små söta öron på om man fick lust. 🙂

130204 mossa

Tyg: Vit teddy från SoS, foder i ekologisk brun-vit-randig jersey från Znok, brun interlock till kantband från JNY.
Mönster: Ur Ottobre 6/2012, strl 44.

Nästa helg vankas det Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Jag brukar ta mig dit någon gång varje år, men den här gången blir det inte så. Jag ska opereras nästa fredag och kommer inte kunna vara ute bland folk på några dagar efter det. Men jag ska försöka orka surfa runt lite under helgen, för många butiker brukar ha mässerbjudanden även för dem som inte kan komma till mässan.

En annan rolig nyhet är att jag är anmäld till Stockholm Scrap & pearl event i april. Vi är ett stort gäng glada pysslare som ska inta Annexet (japp, det vid Globen) och pyssla en hel helg. Jag lovar att uppdatera direkt därifrån, så mycket det går. Är det någon mer pysslare som ska åka dit?

One Comments to “Fluffmössa”

Leave a Reply

(required)

(required)