Blöjinlägg

Mitt första försök att sy en tygblöja gick ju sådär. Energin tog slut och sen dess har jag mest gått och smygtittat på PUL-en som legat här hemma, jag har tokläst ännu fler tygblöjebloggar och vill verkligen försöka det igen! Det är ju inte så svårt, men det var dumt av mig att sy i det riktiga tyget direkt. Jag borde ha provat lite först.

Jag ska ha syträff med min tygblöjeguru Titinea om några dagar och då ska det bli andra bullar. För att värma upp inför ansträngningen har jag sytt lite blöjinlägg. Lille A är oftast väldigt våt på morgonen och jag ville sy lite bättre nattinlägg. Små pojkar kissar ju mest framåt och oftast är blöjan helt torr bakåt. Men de flesta inlägg är ju unisex och därför har jag anpassat dessa för pojkar.

Material: Bomullsfrotté. Ett gammalt badlakan som gått sönder blev perfekt till fyra inlägg (det första provkörs just nu), vilket känns väldigt eko-rätt och dessutom var frottén otroligt mjuk.
Mönster: Någon slags egen variant, men jag har använt lite mått ifrån Imses flanellinlägg. De är sydda i dubbel frotté, men ena halvan är de tre lager i. De känns väldigt mjuka och luftiga och jag hoppas att de suger bra också. Jag har bara overlock-at ihop alla lagren.

Det var väldigt roligt att sy dem och det gick snabbt. Sånt gillar vi!

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)