Mössmatch

Jag fick en rolig beställning för ett par veckor sen. En bebismössa och en vuxenmössa som skulle matcha. Bebisen var alldeles nyfödd och jag tänkte att en hjälmmössa skulle passa bäst. Efter att jag sytt ugglemössan så lärde jag mig vad som behövde ändras för att mönstret skulle få bättre passform, så jag ritade, klippte och sydde. Den första blev katastrof, för kantbandet ville inte alls som jag och töjde sig massor. På andra försöket klippte jag två mössor på en gång, för då kanske en av dem skulle bli bra i alla fall. Andra gången gick det bättre, men när mössorna var klara så de väääldigt små ut.

:: Mössmatch ::

Tyg: Blå jersey med moln, vit interlock till kantning. Båda från JNY.
Mönster: Egna, strl vuxen och alldeles nyfödd.

Vi får se efter helgen hur mössan satt på lillkillen och jag lovade att sy en strl större om det behövdes.

Det var första gången jag testade att sy trippeltäcksöm och den är så snygg att sy avig. Dessutom känns det bäst att sticka ner sömsmånerna så att inget skaver mot bebisens lilla, mjuka huvud.

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)