In the djungle…

the mighty djungle, the lion sleeps tonight. 🙂

Har sytt lite djungelklÀder igen. TvÄ overaller till tvÄ smÄ pojkar.

BÄda Àr sydda med hel framsida, den med orange muddar Àr strl 74 och den med svarta muddar Àr strl 68.

Den understa (strl 68) Àr sydd med annan dragkedja, med lite retrostuk pÄ. Det Àr en ring pÄ lÄset och dÀr sydde jag fast MOE-lappen.

Tyg: Djungelvelour frÄn JNY, svart och orange mudd frÄn SoS. BlixtlÄsen har jag köpt av Bibbi.
Mönster: Eget, strl 68 och 74.
Övrigt: Det Ă€r faktiskt en nyansskillnad i tygerna, dĂ„ de Ă€r köpte ur olika batchar. Men de ska till tvĂ„ olika familjer sĂ„ det gör ingenting.

I have sewed two baby overalls in velour, with djungle pattern. The design is my own. They have different kind of zippers and the hue of the fabrics differ a bit, but since they are not delivered to the same family I dont think it matters.

4 Comments to “In the djungle…”

 1. AnnaB says:

  O, du Ă€r sĂ„ duktig! Superfina! Till sĂ„nt hĂ€r behöver man en overlock-maskin, eller hur? Jag tycker att det Ă€r kul att sy, men har mest gjort rĂ€tt enkla saker. 🙂

 2. MOE says:

  Tack Anna!
  Nja, man mÄste inte ha en overlock. Det gÄr bra med en maskin som kan sy stretchsömmar eller med vanliga hederlig sick sack, Àven om det blir lite svÄrare dÄ. En overlock gör ju sÄ snygga kanter, dÄ den skÀr av tyger samtidigt som den syr. Sen Àr min maskin en kombinerad overlock/cover-maskin, sÄ jag kan sy tÀcksömmar pÄ den, alltsÄ stretchiga fÄllsömmar, men det kan man göra med en tvillingnÄl i en vanlig maskin ocksÄ. Det ser lite olika ut, men fÄr ungefÀr samma funktion.

  Det Àr jÀtteroligt att sy barnklÀder, men innan jag skaffade min overlock för ett Är sen hade jag faktiskt aldrig sytt i trikÄ! Min vanliga maskin klarar bara raksöm och sick sack, det Àr en riktigt gammal maskin utan stretchsömmar.

  //Elin

Leave a Reply

(required)

(required)