Retroklänning

Min fina kompis Huskylocken är tyvärr skickad på lagning. Jag misstänker att nålfästet har blivit snett för nålarna slår i övre griparen och går av. Den har varit lite knepig senaste tiden, men nu mot slutet var det katastrof. Jag sydde på ett par muddbyxor till Lillebror och gjorde av med sju nålar och då hann jag inte ens klart med byxorna… Så nu är jag utan overlock ett tag, men eftersom det är ett garantiärende så skulle det inte ta så lång tid, enligt kundtjänst. “Inte så lång tid” är ju rätt så relativt, men jag hoppas på det bästa! Lite sytt har jag fått ändå, med min gamla Bettan istället.

:: Retroklänning ::

Mina föräldrar reser till Filippinerna på fredag och ska hälsa på en gammal kollega till min pappa. Han fick en liten dotter i höstas och de ville att jag skulle sy en klänning som de kunde ha med.

Tyg: Röd bomull med retroblommor från SoS, vit trikåsnedslå från Bibbi. Prymknappar med vit ring i ryggen.
Mönster: Mitt alldeles egna! 🙂  Strl 68.

Kjolen fram är ett enda rakt stycke som är rynkat och fastsytt på oket. Först hade jag tänkt göra baksidan likadan, men eftersom vi var lite osäkra på flickans storlek så valde jag att rita om modellen till lite mer förklädesklänning, som är helt öppningsbar i ryggen. Den blev väldigt gullig och jag tycker det är sååå roligt att få sy små klänningar. I och med att den är så vid och flickan börjar närma sig sittta-ålder så är det ju så gulligt med en sån här klänning och en liten spetsbyxa under.

Ett par MOEdesign-dregglisar fick hon såklart också. 🙂

One Comments to “Retroklänning”

  1. Annette says:

    Vilken härlig klänning!! Och det är så roligt att läsa dina inlägg om det du sytt, ungefär som en deckare, jag förstår först ingenting, sedan tror jag i alla fall att jag gör det..! Önskar jag också kunde sy, och så här fint då förstås 🙂

    Trevlig helg!

Leave a Reply

(required)

(required)