Utbrytarkungen

Lillebror har en lite tokig vana. Han klär av sig pyjamasen och även blöjan i spjälsängen när vi har lagt honom på kvällen. Än så länge har det inte skett något missöde i sängen, men har är alltid nypottad när han går och lägger sig. Det är många gånger vi gått in för att titta till honom när han somnat och vi har hittat honom helnaken i sängen. Toker! Så vi kände behov av en rymningssäker pyjamas. Jag sydde den kortärmat och kortbent, då vi går mot värmesäsong och den har knäppning på axlarna för att den skulle vara så svårt som möjligt att få av. Trodde jag ja… Det tog ungefär två minuter så var killen naken i sängen. 🙂

Tyg: Turkos, ekologisk trikå med får från Jofotex, orange jersey från JNY och turkos mudd från SoS.
Mönster: Eget, men jag utgick lite ifrån Meedoms bas. Strl 92.

Nåja, det blev en bra pyjamas ändå, som förhoppningsvis blir välanvänd. Även om den går att rymma ur, hihi. Vi får helt enkelt gå tillbaka till tygblöjor även på natten som vi hade tidigare. De knapparna går inte så lätt att öppna som Liberos kardborre…

::

I made a pyjamas for our yngest son (size 2 years), with short arms and legs. We are heading summer.

2 Comments to “Utbrytarkungen”

  1. Helena says:

    Du får sy en “vanlig, men sätta en djupare ringning i nacken, sen sätta pyen bak-och-fram! En dragkedja från nacken och ner mot rumpan ska väl vara rymningssäker 😉 Fin var den här iaf 😉 KRAM!! och Krya!

  2. Mia says:

    Om du gör en stängd pyjamas med en blöjöppning över rumpan så man trär in barnet den vägen då?

Leave a Reply

(required)

(required)