Blå hjärtan

Jag fick ett roligt uppdrag för ett tag sen, att sy en klänning till en liten J som snart fyller 3 år. Hon är i Thailand då och ska få den i present där. Vi bollade tyger och det slutade med att jag fick välja rätt så fritt. Det skulle inte vara för gulligt, så jag skippade alla tankar på rosa. Kul utmaning!

Så här blev den. Den skulle vara ärmlös och jag valde vita kantband för att den då lätt går att matcha med rött, rosa, brunt mm om man vill ha en tröja under. Det gör ju att den går att använda även när det är kallare, här hemma.

Tyg: Turkos jersey med blå hjärtan från Mjuka tyger och vit interlock till kantband från JNY.
Mönster: Eget klänningsmönster, men jag utgick lite från form 1 i Meedoms basmönster. Strl 92.

Jag har en del babykläder som snart är klara och så ett par åkpåsar att sy, så jag hoppas hinna det nästa vecka. Dessutom ska vi möblera om i arbets-/pysselrummet, så det blir bättre organiserat och mer plats för skapande och kreativitet. Jag längtar tills det är klart. Sen skulle jag väl inte säga nej till en uppfräschning av hela rummet, men det är inte så högt upp på priolistan i huset just nu. Vi har viktigare saker att ta tag i.

Veckan som gått har jag ägnat åt att äntligen sy gardiner till vårt vardagsrum. Efter två år i huset har vi äntligen gardiner där. Det tar sig. 🙂

2 Comments to “Blå hjärtan”

  1. Åsa says:

    Råkar ju vara mamma till J och den är verkligen enkel, men unik. Så fin och den kommer att bli perfekt till dagen D!! Tack igen 🙂

Leave a Reply

(required)

(required)