Pippiklänning

Som jag skrivit tidigare är vår lille A en riktig Pippifantast. Han är verkligen supertokig i Pippi Långstrump. Om vi är någonstans och är på väg hem pratar han hela vägen om att när han kommer hem ska han leka med “Pippidockan, Nilsson och Pipphåret”, peruken alltså. Ett par såna där sydda Pippiskor har vi någonstans här hemma också, så de måste vi leta fram. Däremot saknas det viktigaste, en Pippiklänning! Men inte länge till. Jag har nämligen sytt en som han ska få i julklapp.

Tyg: Gul bomullsväv från SoS och röd trikåsnedslå från Bibbi. Tyget till fickorna var restbitar från tyglådan här hemma.
Mönster: Ottobre 4/2004, strl 92. Jag ändrade lite i mönstret, för egentligen var det knäppning på axlarna, men jag la till sömsmån och sydde ihop dem istället. Baksidan är två tygstycken som går omlott.

När jag ändå sydde en så passade jag på att sy en till. Den får bli julklapp från familjen till dagis, där de har jobbat med Pippitema under hösten.

Det enda jag undrar nu är om jag borde sy dit knappar på axlarna, så det ser ut som att det är knäppning? Vad tycker du?

One Comments to “Pippiklänning”

  1. Haha, jag ska precis sätta mig och sy ett par grejer från just den tidningen 🙂 Såg pippiklänningen och blev lite sugen, men det får bli en annan gång.

    Det blev jättefint! ♥

Leave a Reply

(required)

(required)