Liten tröja till en stjärna

Jag har sytt en liten tröja och jag blev så nöjd. Den är till bebisen i magen och är sydd i ett enda tygstycke, så det blir inga skavande sömmar.

Tyg: Röd jersey med stjärnor från JNY och den turkosa jerseyn till kanterna tror jag också är från JNY.
Mönster: Modifierat från Ottobre 6/2007, strl 50. Jag tyckte den var lite bred, så jag har minskat den lite och så gjorde jag om knäppningen lite.

Den har ett knytband på insidan också, men längst ner valde jag att sätta en tryckknapp (Prym) istället för ännu ett band.


Det här numret av Ottobre innehåller en del kläder i prematurstorlek, men även några från strl 50. Det jag inte gillade med prematurmönstren var att många av dem hade sömmar i ryggen tex, vilket inte alls känns bra för så små bebisar, som är extra känsliga. Så jag ser dem som inspiration och ritar om så det passar det jag vill åstadkomma istället. Men just den här tröjan har bara sömmar i sidorna, så den gillade jag, även om jag smalnade av modellen lite. När man syr en sån här modell gäller det att använda ett tyg som inte måste ha mönstret åt ett visst håll, eftersom man lägger ut hela mönstret på tyget. Men stjärnor, prickar och annat liknande funkar ju bra.

Nu ska jag sy ett par turkosa byxor till också, i jersey eller velour är frågan?

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)