Små åkpåsar

Innan Vilmer föddes hade jag planer på att sy en lite mindre åkpåse än de jag brukar. Så frågade min kusin om jag kunde sy en till hennes nyfödde son också, så då passade jag på att sy både på en gång. Jag ritade upp ett mindre mönster än det jag brukar sy av, efter att ha tagit mått på liggdelen till vagnen. Eftersom inte småbebisar brukar ha skor på så skippade jag dubbelt delbara och vändbara blixtlås, men valde ändå att sy med dubbla dragkedjor, eftersom jag tycker det är smidigt att kunna öppna på båda sidorna. Sen var det bara det roliga kvar, att sy!

Den med turkos insida är till lille kusinbarnet P och den med petrolfärgad insida är till vår Vilmer.

 Den passade perfekt i liggdelen och det ser jättegosigt ut. Med facit i hand kan jag tala om att den är perfekt att sova i också, enligt Vilmer.

Tyg: Polarfleece från SoS
Mönster: Eget.
Den är i princip likadan som den större modell jag brukar sy, med dragsko i toppen och helt vändbar om man vill.

Jag frågade min kusin om jag skulle sy hål för selen i den, även fast den är lite liten för att ha som åkpåse i sittdelen när barnen blir större. Hon ville gärna det, eftersom man då kan ha underdelen som sittdyna i vagnen när det är lite kallt. Då fick jag en idé! Varför inte sy hål även för babyskyddets sele? Sagt och gjort, det slutade med hål för babyskyddet också och i vår åkpåse gjorde jag bara hål för bilstolen.

Det visade sig att måttet på åkpåsen stämde bra med storleken på babyskyddet också och nu fick åkpåsen ännu ett användningsområde. *gillar* Det är verkligen hur smidigt som helst att kunna spänna fast bebisen ordentligt och sen bara stänga åkpåsen efteråt, istället för att knöla på en tjock overall. Vår Vilmer är ju dessutom så liten att han inte har varken armar eller ben i overallens ärmar och ben, vilket gör det supersvårt att spänna fast honom säkert. Men med åkpåsen behövs ju ingen overall. En tröja om det är kallt och mössa och vantar förstås. Vi har redan använt vår påse flera gånger, både i vagnen och i babyskyddet.

One Comments to “Små åkpåsar”

  1. Hanna K says:

    Snyggt och smart!!!
    Stort grattis till nytillskottet, underbart söt!

Leave a Reply

(required)

(required)