Mysoverall

Overall, bodysuit, jumpsuit, heldress… kärt barn har många namn. Men nu har jag i alla fall sytt en.

Tyg: Molnvelour från JNY, turkosblå interlock till kantband, randig jersey och turkos mudd från SoS.
Mönster: Utgick ifrån “Waldo” i Ottobre 1/2012, men ändrade rätt friskt. Tog strl 56 på längden och strl 50 på bredden, för den såg bred ut (eller så är det våra barn som är smala helt enkelt). Egentligen hade mönstret knäppning ner i båda benen, men jag sydde ihop där och kantade bara ner på ena sidan. När det var dags att sy fast kantbanden tyckte jag benen såg korta ut, så jag sydde dit muddar istället för att fortsätta med kantband även runt bensluten. Det var ett klokt val!
Övrigt: Med facit i hand skulle jag ha sytt strl 62 på längden, för vår busbebis var ju 56 cm på föra BVC-kontrollen. Men än så länge kan han ha den och det är nog tack vare muddarna nertill. Dessutom blev det lite snett när jag sydde ihop ena sidan, istället för att kanta den, så därför blev det lite olika långt mellan knapparna på höger och vänster sida, men det är inget som syns när den är på.

Jag passade på att fota när jag sydde ärmsluten, så jag ska snickra ihop en tutorial på hur jag gör.

One Comments to “Mysoverall”

Leave a Reply

(required)

(required)