En ny body

Här är ännu en body jag sytt i samma mönster som den förra. Jag testade att kombiner husvagnssemestern och stjärnor från JNY och jag tycker det funkade helt ok. Den blev riktigt tuff.

Tyg: Jersey med husvagnssemester och grå med stjärnor samt röd och grå interlock till kantband. Alla tyger från JNY.
Mönster: Ottobre 1/2012. Förlängt. Strl 50 på bredden och 62 på längden. Passar en långsmal bebis med tygblöja. 🙂

Jag sydde infodringen i halssprundet i stjärnjersey också. Knapparna är från Prym, mina absoluta favoritknappar.

Glömde återigen att sy i storlekslapp, men det känns inte lika viktigt på kläder som vi använder själva här hemma. Det skulle vara bra om någon vill köpa/ärva dem senare förstås.

3 Comments to “En ny body”

  1. Dolly says:

    Snyggt! Gillar att du satte rött kantband på ärmsluten. Jag måste försöka mig på den där knäppningen, men när jag läste instruktionen förra gången tyckte jag det lät som grekiska. Ska testa på en spillbit först.

  2. MOE says:

    Jag gjorde inte riktigt som de beskriver i Ottobre, utan sydde sprundet som jag har lärt mig tidigare på en sykurs. Jag tyckte tyvärr också att beskrivningen var ganska rörig. Tex brukar jag aldrig klippa upp sprundet först, utan sy dit sprundtillägget först och sen klippa genom båda lagren. Då minskar risken att något flyttar sig och det är lättare att klippa nära en söm, än att sy nära en kant för att det ska bli bra.

  3. Dolly says:

    Tack för tipset! Testade Ottobres beskrivning i fredags, och det blev sådär. Testade med ditt tips igår, och det blev väldigt mycket bättre! Nu ska jag nog våga mig på att ta steget från spillbitarna och göra det på ritkigt 🙂

Leave a Reply

(required)

(required)